Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

Rólam

2015.06.07. 16:02 golyóstoll

Köszönöm, hogy meglátogattad a blogomat, remélem találsz számodra érdekes olvasnivalót.

Miért ír valaki blogot írószerekről?

Napjainkat folyamatos rohanásban éljük. A feszített tempó pedig arra sarkall, hogy mindent most azonnal akarjunk. A magam részéről szeretnék végre egy kicsit lassítani. Például úgy, hogy odafigyelek rá, mivel írok.

David Rollyn illusztrációja - kép: Adventures of Yoo

Miért olvas valaki blogot írószerekről?

Például mert jó ár/érték arányú golyóstollat szeretne választani a boltban fellelhető kínálatból, vagy akár csak kíváncsi, hogy a különféle termékek között mi a különbség.

Talán szeretné magát megtisztelni egy kivételes minőségű, gazdag múlttal rendelkező toll, vagy ceruza használatával, és kíváncsi, hogy melyek ezek, és miről szól a történelmük.

Esetleg odafigyel az általa használt írószerekre, és akár csak minimális mértékben érdekli, hogy hogyan működik, és mi vezetett oda, hogy a kezében tarthatja.

Mi haszna van a bloggernek egy írószer blogból?

Alapvetően nincs hasznom belőle. Amiről írok, azt általában saját pénzemből vásároltam, vagy rokonoktól, ismerősöktől kaptam ajándékba. (Ha kipróbálásra érkezik valami, azt mindig jelzem az írásban.) Nem vagyok és voltam érdekelt egyetlen írószereket gyártó, vagy forgalmazó cégben sem. A munkám sem kapcsolódik az íróeszközökhöz.

Kérlek a bejegyzések olvasásánál vedd figyelembe, hogy nem tükröznek valódi szaktudást, pusztán önszorgalomból végzett kutatásaim eredményét, vagy egyszerűen a véleményemet. A blogot egyfajta hobbiként, hiánypótló jelleggel írom. 

Hogyan érem el a blog szerkesztőjét?

Ha bármi eszedbe jut, amit megosztanál velem, és az olvasóimmal, nagy örömmel veszem, ha hozzászólsz a megfelelő írás alatt, vagy a blog Facebook oldalán. Az emberek nagy része véleménynyilvánítás nélkül továbblép, de engem érdekel, hogy Te mit gondolsz. Ha esetleg közvetlenül csak nekem szeretnél üzenni, privát üzenetet a Facebook oldalon, vagy a blog.hu rendszerében küldhetsz.

Mit kell még tudnom a blog témáíról?

  • Igyekszem változatos témákról írni, mert a golyóstollakon kívül a töltőtollak, a ceruzák (grafitceruzák és töltőceruzák egyaránt) és egyéb írószerek is kedvesek számomra.
  • A hagyományos és hibridtintás golyóstollakat jobban kedvelem a zseléstollaknál és rollertollaknál.
  • Nem szeretem a túl vékony (ultra fine), és túl vastag (broad) vonallal író tollakat.
  • Amikor tehetem, cserélhető betétes, nyomógombos tollat használok.
  • Nem szeretem a "túlergonómizált" kialakítású, vagy "túldekorált" írószereket.
  • Nem látom értelmét a törölhető tintás tollaknak.

Hogyan dől el, hogy melyik gyártó termékei szerepelnek a blogon?

  • Szeretem a nagy múltú, történelemmel rendelkező gyártókat, akik élen járnak a kutatás-fejlesztésben, de mégis hűek maradnak hagyományaikhoz.
  • Kedvelem a különböző országokban működő helyi, családi- vagy családiasabb méretű vállalkozásokat.
  • A hozzáadott értéket az újítások, az eredeti ötletek, a transzparencia, és a házon belüli tervezés/gyártás képviselik a szememben.
  • Nem kedvelem az önjelölt presztízs márkákat, a felvásárlás utáni lezüllesztést és a különféle márkanevek pusztán üzleti célú adás-vételét.

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr225444969