Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • Antolion: Csak egy érdekesség: lehet, hogy véletlen, de a méltán ismert s 16 évadot megért CSI-sorozatban a ... (2024.04.02. 22:52) Teszt: Zebra F-301
  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum

Boldog új évet kívánok!

2014.01.01. 01:54 golyóstoll

Minden kedves olvasómnak boldog új évet Kívánok!

Bár ez az újévi fogadalmak ideje, én mostanában nem igazán teszek ilyeneket, helyette inkább terveket készítek. Ennek fényében tehát, 2014-ben a blogon a következő témákban tervezek írni:

  • további golyóstollak, zseléstollak és rollertollak kipróbálásáról, teszteléséről
  • kezdő töltőtoll használók számára hasznos témákról
  • elképzelhető, hogy szó lesz ceruzákról, töltőceruzákról és radírokról is
  • tollbetétek összehasonlításáról
  • a megfelelő golyóstoll kiválasztásának szempontjairól
  • golyóstoll gyártásról, illetve hogy mennyiben érdemes erre odafigyelni vásárláskor
  • kereskedelmi tudnivalókról, árazásról, végfelhasználói árakról, illetve hogy hol érdemes vásárolni, és hol nem

Amennyiben van valamilyen téma, ami komoly érdeklődésre tart számot, szívesen fogadok a fentiektől eltérő javaslatokat is a blog Facebook oldalán. Erre a jobb oldalt található dobozban van hivatkozás. Ezen kívül a cikkekhez történő hozzászólásokat is köszönettel veszem.

4 komment

Címkék: vélemény újév terv

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr515719570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gem 2014.02.05. 20:44:04

Elnézést kérek, nem vagyok a facebookon fenn, ezért itt javasolnék. Úgy kerültem ide, hogy tollak minőségi összehasonlítására kerestem rá, ugyanis úgy kell tollat vennünk, hogy nem mondhatjuk meg, melyiket kérjük, csak a minőségi jellemzőit írhatjuk elő (hja, varázslatos közbeszerzés...). És én nagyon utálok rossz tollat/ceruzát/radírt/papírt használni. Tetszik, amit itt találtam, és nagyon szívesen olvasnék arról, hogy az egyes ceruzák között mi okozza az óriási különbségeket. Még angolul is nagyon kevés cikket találtam arról, hogy a grafiton (és az agyagon) kívül milyen segédanyagokat kevernek a bélbe, de én nem kerestem rá például szabadalmi leírásokra, csak mezei cikkekre. (A papírról és a radírról van némi elképzelésem, hogy mik okozzák a különbségeket.)

golyóstoll 2014.02.05. 21:33:53

@Gem: Rendben. A ceruzák kicsit túlmutatnak a komfortzónámon, de majd összeszedem a gondolataimat. A ceruzás szabadalmi leírásokban egyébként nagyon érdekes dolgokat lehet találni, máshol viszont valóban csak a szokásos grafit+agyagot emlegetik. Így emlékezetből, lehet még benne például viasz, olajok és egyéb nedvesítőszerek, szintetikus polimerek/gyanták is, és persze a grafitpor szemcsemérete sem mindegy.
Szerencsére már jó régen nem volt részem közbeszerzésben, de úgy emlékszem a minőségi jellemzőket elég szabadon értelmezték a beszállítók...

Gem 2014.02.07. 22:04:36

@golyóstoll: Előre is köszönöm, ha bármi használhatót találsz nekem (és másnak)! Én is találtam említést a viaszról és olajokról, csak kötve hiszem, hogy ha ilyesmi feltételt megadunk, annak bármelyik szállító utánanézne - azt gondolom, hogy elsősorban nem is velük van a baj, hanem a Kb. törvénnyel, de ez már túlmutat ezen a blogon.

golyóstoll 2014.02.08. 08:44:05

@Gem: Na igen, sajnos a legtöbb kereskedő csak a gyártó/importőr által publikált 2-3 jellemzőt ismeri, de sokszor még azt sem, ami mondjuk érthető, ha több ezer árucikket forgalmaz. Ilyenkor nagyobb tétel esetén egyébként a kereskedő elindíthat egy információ kérést a gyártó felé, aki vagy ad rá korrekt választ, vagy nem. A legjobb esélyed, ha jellemzőnek azt adod meg, ami az átalad kívánt termék gyártói leírásában szerepel (pl. háromszög forma, gumipontos fogórész).
süti beállítások módosítása