Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • Antolion: Csak egy érdekesség: lehet, hogy véletlen, de a méltán ismert s 16 évadot megért CSI-sorozatban a ... (2024.04.02. 22:52) Teszt: Zebra F-301
  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum

Élettartam garancia I. - Cross

2014.11.14. 12:41 golyóstoll

Ebben az új írássorozatban olyan gyártók után kutatok, akik olyannyira bíznak a saját termékeikben, hogy élettartam garanciát vállalnak rájuk. Bár manapság a tömegcikkek korában nem divat, hogy az ember ennyire ragaszkodjon egy írószerhez, de például a töltőtollak jó részét annak idején élethosszig tartó használatra tervezték.

Így egyetlen ilyen írószer megvásárlásával - amennyiben nem veszíted el - hosszú időre megoldottad az írás problémáját. Azt gondolom, Te is szívesen ülnél be egy olyan autóba, vagy használnád azt a billentyűzetet, ami ha elromlik, akkor a gyártó kérdés nélkül javítja, és ha ez nem sikerül, szó nélkül kicseréli. Nincs ez másképp az írószerekkel sem.

cross logo.jpg

 A Cross európai weboldalán nem sokkal ezelőttig a következő szöveg volt olvasható:

Cross pens are subject to the strictest quality requirements and undergo various long-term test procedures, including writing, use, drop-tresting and corrosion tests. The corrosion test entails hanging the pens for four days in an area with salt water. None of the materials that we use must rust as a result of this. With the drop test, we let a finished product fall 2,500 times from a particular height above the ground. During the entire test phase, checks are performed to see whether the pen continues to function properly. During our durability test, the pen mechanism is opened and closed more than 100,000 times. This is equal to more than 20 years of normal use. A product may only leave our factory when we are 100% certain that it is perfect. Should a mechanical or technical defect subsequently occur for one reason or another, you as owner may return the product to us at any time during your life. We will then replace or repair it for you, naturally free of charge. 

Melynek szabad magyar fordítása a következőképp hangzik:

A Cross tollakat a legszigorúbb minőségi előírások szerint gyártjuk, és különféle hosszan tartó teszteknek vetjük alá, köztük írás-, használati-, leejtés- és korróziós teszteknek. A korróziós teszt során a tollakat négy napig hagyjuk felakasztva egy sós vizet tartalmazó helyiségben. Ettől egyetlen általunk használt anyag sem rozsdásodhat meg. A leejtés teszt során a kész terméket 2500 alkalommal ejtjük a földre egy adott magasságból, miközben folyamatosan ellenőrizzük, hogy továbbra is megfelelően működik. A használati teszt alatt a toll mechanikáját több mint 100.000 alkalommal hozzuk működésbe. Ez több mint 20 év normál használatnak felel meg. Csak akkor hagyhatja el a termék a gyárat, amennyiben 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy tökéletes. Amennyiben bármilyen okból mechanikai vagy gyártási hiba adódna, Ön, mint a termék tulajdonosa, élete során bármikor visszküldheti nekünk a terméket, mi pedig ki fogjuk cserélni, vagy megjavítjuk, természetesen ellenszolgáltatás nélkül.

Sajnos a szöveg már lekerül a weboldalról, és ez van helyette:

All Cross writing instruments and desk set penholder mechanisms are unquestionably guaranteed against mechanical failure, regardless of age.

Any Cross product or part requiring service under this warranty will be repaired or replaced when received at our factory from the consumer (postage and insurance are the responsibility of the consumer, and processing fees may apply). Any such product that is no longer in production and cannot be repaired will be replaced by a comparable Cross product. Leads, erasers and ink refills exhausted in the course of normal use, and emblems and other customized decorations, are excluded from this warranty; also excluded are fountain pen nibs and other parts damaged from impact, unreasonable use or obvious abuse. The Cross guarantee extends our assurance of a lifetime of writing pleasure to every owner of a Cross writing instrument.

Azaz magyarul:

Minden Cross írószerre és asztali tolltartóra, a termék korától függetlenül kérdés nélküli garancia vonatkozik, mely a mechanikai hibára vonatkozik.

Bármely, jelen garancia hatálya alá tartozó Cross termék, vagy alkatrész javításáról vagy cseréjéről gondoskodink, amennyiben a vásárló eljuttatja gyárunkba (a postázás és a biztosítás a vásárló felelőssége, illetve feldolgozási díj felszámítása lehetséges). Amennyiben a termék már nincs gyártás alatt, és nem javítható, egy, az eredetivel összemérhető Cross termékre cseréljük. A rendeltetésszerűen elhasználódott ceruzahegy, radír és tollbetét. valamint az emblémák és egyedi díszítések nem tartoznak a garancia hatálya alá. Szintén ki van zárva a garanciából a töltőtollak hegye, és más, olyan alkatrészek, amelyek mechanikai behatás, nem rendeltetésszerű használat, vagy szándékos rongálás miatt sérültek meg. A Cross garancia kiegészíti az élethosszig tartó írásélményt, melyet minden Cross terméket használó vásárlónak biztosítunk.

A gyakorlatban még nem volt szükségem ennek az ígéretnek a számonkérésére, azonban nem is olyan régen, valaki beszámolt a tapasztalatairól.

Te is tudsz olyan írószergyártóról, aki minden terméke mellett 100%-osan kiáll? Vagy úgy gondolod, hogy inkább eldobható tollakat kellene használni, hiszen ez csak egy mókusvakító marketing próbálkozás? Van pozitív/negatív tapasztalatod tollak, vagy ceruzák garanciális ügyintézéséről? Írd meg nekem, minden vélemény érdekel!

2 komment

Címkék: garancia cross

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr996892049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pencilguy 2014.11.19. 12:31:07

Szia!
Igen, ha még megvan a múltkori Ballograf-ok csomagolása, a hátlapon ők is életreszóló garanciát vállalnak a mechanizmusra.
Ha ezen a csomagoláson nem jelezték, akkor a web sitejukon 100% olvasható (www.ballograf.com)
Még nem próbáltam ki, hogy állják is a szavukat, de majdem biztos vagyok benne.
Mondjuk ceruza, de megemlítem, hogy a japán Pentel, a már több mint harminc éve forgalomban levő (és még gyártott) P-203/5/7/9-es ceruzáit kicseréli, ha mechanizmusuk romlik el. Ezt több helyről megerősítve hallottam.

golyóstoll 2014.11.19. 18:39:40

@pencilguy: Még szép hogy megvan! :)
Ebben a cikksorozatban ők is sorra fognak kerülni.
És most már a Pentel is - nem is tudtam, de most hogy írtad utánanéztem, és minden termékükre élettartam garancia van. Ebben az árkategóriában elképesztő.

Egyébként a ceruzákat abszolút nem gondolom idegen témának erről a blogról.
süti beállítások módosítása