Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • Antolion: Csak egy érdekesség: lehet, hogy véletlen, de a méltán ismert s 16 évadot megért CSI-sorozatban a ... (2024.04.02. 22:52) Teszt: Zebra F-301
  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum

Teszt: ALDI mediterrán burgonyagerezdek

2016.04.01. 07:12 golyóstoll

Kedves olvasóm, Te most egy forradalmi átalakulásnak lehetsz tanúja, ugyanis a mai nappal a Golyóstoll blog profilja jelentősen kiszélesedik. Már régóta gondolkozom az okán, hogy hiába ölök hosszú órákat minden héten a blog írásainak megfogalmazásával, a fényképek elkészítésével és az újdonságok felkutatásával, mégis miért ilyen alacsony a látogatottság.

A blog már több mint 3 éves, és azt hiszem nemrég rájöttem:
Az emberek többségét nem érdeklik a tollak!

Ez a felismerés villámként hasított belém, miközben egy este épp az általam igen kedvelt Parker és Rotring márkákat nyomorba döntő óriáscégek vezetőit ábrázoló Voodoo babákban helyeztem el egykedvűen különféle hosszúságú hústűket. De akkor hogyan lehetne a látogatottságot felpörgetni? Valamilyen témával ki kell bővítenem a blogot! És azt hiszem, nyilvánvaló, hogy ez a téma csakis az étel lehet. Hiszen van, aki nem ír, de olyan nincs, aki nem eszik!

Szóval e rövid bevezető után szeretném bejelenteni, hogy a Golyóstoll blog új neve hamarosan Golyóstoll és Gyorskaja blog lesz. Már le is foglaltam a golyostollesgyorskajablog.hu domain nevet, amire a közeljövőben az összes itt olvasható és látható tartalmat át fogom költöztetni.

Addig is, fogadjátok szeretettel az első írásomat az új témában.

***

Voltál már úgy, hogy hazaértél munkából, és hullafáradtan észlelted, hogy mára nem főztetek semmit? A gyerekek is éhesek, az asszony is enne valamit, ebből már nem lehet jól kijönni... De van megoldás! Mindössze fél óra alatt laktató, ízletes vacsorát varázsolhatsz az asztalra. A segítségedre siet a Farmer's Gold Mediterrane Potato-Wedges, azaz az ALDI-ban kapható mediterrán burgonyagerezdek!

aldikrumpli1-500.jpg

Bár egy ilyen termék esetén meglehetős blaszfémia egészségről szót ejteni, megnyugtatásul közlöm, hogy nem tartalmaz különösebben gyanús összetevőket. Egy egyszerű, előre fűszerezett, fagyasztott krumpliról van szó, amit a spórolás jegyében nem olajban, hanem sütőben fogok elkészíteni.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért az ALDI sajátmárkás termékét választottam erre a jeles napra. A válasz egyszerű: ez volt itthon. De természetesen ki fogok térni a hazai mirelitburgonya piac különböző szereplőire is, hiszen például az Aviko és a McCain is kiváló termékeket gyárt.

aldikrumpli2-500.jpg

A szóban forgó mirelit burgonyát egy komoly történelemmel rendelkező, 1962-ben alapított német vállalat gyártotta számunkra. A Wernsing cégnév Heinrich Wernsing, az alapító nevét viszi tovább, aki - mily meglepő - hasábkrumpli gyártásával kezdte meg tevékenységét. Természetesen a folyamatosan felügyelt, kiváló minőségű termékek mellett a fenntarthatóság is igen fontos a cég számára, ezért például saját biotüzelésű erőmű segítségével látják el energiával a gyárukat, ahol az írásban szereplő burgonya is készült.

aldikrumpli3-500.jpg

Az 1 kg-os csomag 10 adagot tartalmaz, tehát egy főre 100 g burgonyát (sütés előtti súly) javasol a gyártó. Én csak találomra borítottam valamennyit egy sütőpapírral leterített tepsibe, de mint kiderült, ez két ember számára főételnek éppen megfelelő adag lett.

Közben fel is figyeltem a termék egyik kisebb hátrányára, mégpedig hogy a burgonyagerezdek némelyike erősen össze van tapadva, és így összefagyott más gerezdekkel. Azt hiszem, ezt legközelebb a zacskó erőteljes ütögetésével fogom orvosolni, még a felbontás előtt.

A másik hátrány, hogy a gerezdek méretbeli eloszlása hagy némi kívánnivalót maga után; vannak egészen picik, és nagyobbak is. Az eredmény valószínűleg az lesz, hogy a kisebb darabok alaposan megpirulnak majd sütés közben, a nagyobbak viszont félig nyersek maradnak.

aldikrumpli4-500.jpg

Korábbi tapasztalatokból kiindulva teljesen figyelmen kívül hagytam a javasolt sütési időt (15-20 perc), és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig hagytam sülni a krumplit. Félidőnél egy villával kissé átforgattam, még ha nem is feltétlenül használ alsó-felső sütésnél, ártani biztosan nem árthat.

A cél, hogy a burgonya külseje kicsit roppanós, a belseje pedig krémes legyen. Azt hiszem a gasztro világban ezt úgy mondják, hogy "megfelelő a textúrája". Mindenképpen szeretném elkerülni, hogy kiábrándító, nyers részek maradjanak a nagyobb krumplidarabok közepén, ezért az ajánlottól jelentősen hosszabb sütési idő. 

aldikrumpli5-500.jpg

Amikor a nagyobb szeletek szélei kezdenek barnulni, és a kisebb darabok már erősen aranybarnára sültek, ki lehet venni a sütőből, és rövid hűlési idő után melegen fogyasztható a diszkont vacsora.

Vélemény

Fűszerezését tekintve erőteljes, kellemesen sós, talán leginkább a rozmaring ízét érzem rajta. Ja, és nagyon fontos: egy kicsit csíp is. Hátha van, aki ezt kerülné.

Sajnos a gyanúm beigazolódott, és a különböző méretű gerezdek nem egyenletesen sültek át. Így igyekszem magamnak kivadászni a kisebb, jobban megpirult darabokat, és a nagyobbakat meghagyom azoknak, akik a fűszeres bundában levő főtt krumplit is szeretik.

Szólj hozzá!

Címkék: sültkrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr308395354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása