Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum
  • bgakos: Kicsit vékony nekem a Jotter, nem kellemes vele írni, tudjátok esetleg, mennyivel vastagabb az XL ... (2023.01.05. 13:33) Teszt és történet: Parker Jotter

Teszt: Stabilo Bionic Worker

2013.05.09. 07:47 golyóstoll

A mai részben a Stabilo Bionic Worker nevű rollertollát vesszük szemügyre. A Stabilo egy német vállalat, amelyet itthon is sokan ismernek, mert minőségi íróeszközöket gyárt viszonylag jó áron.

StabiloBionicWorker1-500.jpg

A Bionic termékcsaládban többféle folyékony tintás rollertollat találunk. A Bionic Worker az alap példány, amely nem újratölthető, és fine (0,3 mm vonalvastagság), valamint medium (0,5 mm vonalvastagság) változatban kapható, narancssárga gumiborítással. Ugyanebből a tollból léteznek színesebb darabok, ezek Bionic Worker Colorful néven futnak. Fontos, hogy mindkét tollon csak a "worker" szöveg szerepel, ebből tudjuk, hogy ezek egyszerhasználatosak.

A Bionic néven futó, és ugyanezzel a felirattal szitázott tollakban viszont cserélhető a patron. Ebből eddig még csak a sima zöld-szürke Bionic változatot láttam, de elméletileg létezik színesebb kialakításban is.

StabiloBionicWorker3-500.jpg

A gyártó a remek roller technológiát, a csúszásmentes felületet és a tintaszint jelzőt ajánlja figyelmünkbe. Sajnos a Stabilo magyar nyelvű oldala jelen pillanatban egy MySQL hibával elszáll, így ezt az infót a nemzetközi weboldalról kellett begyűjtenem.

A csúszásmentes felület valóban nagyon kellemes. Gyakorlatilag a kupak kivételével az egész narancssárga színű felület gumírozott. Amellett, hogy nagyon jól meg lehet fogni a tollat, sajnos hatékonyan összeszedi a koszt is, amit utána igen nehéz levakarni róla. (Piszkos kézzel ne fogjuk meg a tollat!) A klipsz megfelelően feszesnek tűnik.

StabiloBionicWorker4-500.jpg

A tintaszint jelzőt nem tudom hol kellene keresnem. A tolltesten található kis műanyag pöttyök mögött a tintaadagoló rendszer látszik, a hosszú csík pedig mintha átlátszatlan lenne. Megpróbáltam átvilágítani, de így sem látok benne igazából semmit. Lehetséges, hogy ahogy fogy a tinta, ott fog látszani.

StabiloBionicWorker2-500.jpg

A tesztpéldány 0,3 mm-es vonalvastagságot író, fine változat, ez a tolltestre van szitázva. Ettől függetlenül, meglehetősen nedvesen ír. Ez abban nyilvánul meg, hogy az általam használt papíron kissé átütött, illetve szemmel láthatóan az írás "szőrösödni" kezd, azaz szétfut a papíron száradás közben. Kipróbáltam jó minőségű fénymásolópapíron is, és ott is jelentkezett a probléma. Ezzel a tollal vigyázni kell.

Az írás meglehetősen könnyed, a tinta pedig nagyon szép sötét színű. Szerencsére a száradása igen gyors, 1 másodperc alatt szinte teljesen megszáradt, és nem volt kenhető, viszont egyáltalán nem vízálló. Mikor vizet cseppentettem a vonalra, rövid időn belül a tinta nagy része eltűnt a papírról. Ezt az "eltűnős tinta" trükköt egy korábbi tesztben is megcsodáltuk.

StabiloBionicWorker5-500.jpg

Mivel egy eldobható tollról van szó, nem igazán lehet szétszedni. Az egyetlen dolog amit leszedhetünk róla a kupak.

Előnyök:

  • szép és gyorsan száradó tinta

Hátrányok:

  • a tinta szétfut a papíron
  • kissé átüt a normál írás során
  • eldobható tollhoz képes meglehetősen drága

Értékelés: 2,5/5

Szólj hozzá!

Címkék: bionic worker 25p stabilo rollertoll

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr265280025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása