Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum
  • bgakos: Kicsit vékony nekem a Jotter, nem kellemes vele írni, tudjátok esetleg, mennyivel vastagabb az XL ... (2023.01.05. 13:33) Teszt és történet: Parker Jotter

Parker Jotter újdonság és árazás

2013.11.26. 13:51 golyóstoll

Ma ismét az egyik közeli, nagy írodaszer üzletben jártam, dacára annak, hogy többször minősíthetetlen stílusban válaszolt az egyik eladó, amikor meg mertem zavarni a traccspartit a kérdésemmel, hogy van-e a látszólag kifogyott áruból a raktárban.

jotter-translucent.jpgParker Jotter áttetsző piros műanyag alsórésszel, zselés tollbetéttel

Egy ideje feltűnt itt-ott a Parker Jotter-ből egy jóárasított, új kiszerelés, amely a képen láthatóhoz hasonlít. Ami különleges ebben, hogy nem a standard színű változatról van szó, mert a toll alsó része áttetsző piros, kék vagy zöld műanyag, a tollban pedig gyárilag zselés Parker tollbetétet találunk. (Nem tudom vannak-e esetleg más színek is, én ezeket találtam a neten keresgélve).

Az említett boltban a képen láthatóhoz nagyon hasonló csomagolásban láttam, egy ránézésre nem áttetsző műanyagból készült Jottert, annyi különbséggel, hogy ennek műanyag doboza volt, és járt hozzá ajándékba plussz egy sima Parker golyóstoll betét. Az ára pedig egy kicsivel 2.000 Ft fölött volt, amit ahhoz képest, hogy a tollbetét magában kerül majdnem ennyibe, meglepően jó vásárnak gondolok egy jó tollért, és két darab Parker tollbetétért.

Szintén ugyanebben a boltban láttam a vitrinben, doboz és egyéb csomagolás nélkül kétféle háromféle színben Jotter tollat, 999 Ft-ért. Jól megnéztem a címkét, nem hiszem hogy lemaradt volna egy számjegy, különösen azt figyelembe véve, hogy ugyanez a bolthálózat az Interneten is ennyiért adja ezeket a tollakat. Őrület. Az eddigi ár, amit a legtöbb boltban kértek ezekért, az több mint két és félszerese volt ennek az összegnek. Nem tudom, hogy 999 Ft-ért adnak-e hozzá betétet, de ha igen, akkor teljesen felfoghatatlan az árazás.

Ha valóban nem csak a szemem káprázott, akkor Nem kérdés, hogy ezt is fel kell vennem a karácsonyi ajándékötletek közé. Nem tudom hogy valami akcióról, készletsöprésről van szó, vagy esetleg a Parker olcsósított a gyártási technológián, de Figyelemre méltó, főleg hogy a kiskereskedelmi forgalomban ennyi pénzért PAX tollat sem nagyon lehet kapni.

Frissítés! Megint benéztem az említett üzletbe, és ez alkalommal egy nagyon készséges eladót fogtam ki. A toll valóban 999 Ft-ba kerül, fehér, fekete és kék színben van, van benne tollbetét, és doboz is jár hozzá (szürke műanyag tartó, áttetsző tetővel). Valami megmaradt készlet lehet, mert MADE IN UK van a tollakra írva, illetve szintén Egyesült Királyságban készült, fine tollbetét van benne. (Az a tollbetét, ami egy kicsivel arrébb több mint másfélszer annyiért van kirakva.)

2 komment

Címkék: vélemény parker ajándék Karácsony jotter

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr105657701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolmi medve 2013.12.13. 20:40:51

A Flóriánban lévő "ápiszban" 930.-ért adják a PAX tollakat, nem bliszteres, hanem "dísz" dobozos csomagolásban, ez egy kemény műanyag dobozt jelent, amit ketté lehet szedni, ez egy papír csomagolásba van húzva, nagyon sok színben kapható.

golyóstoll 2013.12.13. 20:47:19

Majd ha a Hungaropennél jársz, javaslom nézd meg, mennyiért veheti meg gyakorlatilag bármelyik kereskedő a PAX tollat (nettó kiskereskedelmi ár), és mennyi az ajánlott végfelhasználói bruttó ár. Meg fogsz lepődni!
Mivel ennek lehet tudni a beszerzési árát, én így szoktam lemérni, hogy mennyire drága az adott bolt. Gyakran látom például 1100 Ft-ért, hipermarketekben, amik ráadásul elképzelhető hogy még a nettó kisker árnál is olcsóbban veszik meg.
süti beállítások módosítása