Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum
  • bgakos: Kicsit vékony nekem a Jotter, nem kellemes vele írni, tudjátok esetleg, mennyivel vastagabb az XL ... (2023.01.05. 13:33) Teszt és történet: Parker Jotter

Botanikai kísérlet

2017.04.01. 10:54 golyóstoll

Tavaly volt egy kósza ötletem, hogy a blogot az unalmas írószerek vonaláról a gasztronómia irányába terelgetném. Sajnos ahogy láthattátok, ez a terv nem igazán vált be. Azonban nem teszek le róla, hogy valami izgalmasabb témával is foglalkozzak, mert úgy vettem észre, hogy a tollak nem kötik le az emberek többségét.

Nagyon sokat gondolkodtam rajta az elmúlt időszakban, hogy mi lehetne az a kiugrási pont, amely meghozná végre a hatalmas olvasótábort, és az ebből származó irdatlan hirdetői és szponzori pénzeket. És azt hiszem sikerült rálelnem a megfelelő témára.

Ennyi pénzt remélek a szponzoroktól. Kép innen.

Az utóbbi évben nagyon sokan írtatok üzenetet, melyben többen panaszkodtak különféle golyóstoll betétek gyenge teljesítményére. Mindenkit arra kértem, hogy a hibás tollbetéteket küldje el nekem. De azt mindeddig nem árultam el, hogy mit kezdek a kazalnyi nem működő, folyó, rondán író tollbetéttel. Ma azonban úgy döntöttem, lerántom a leplet ördögi tervemről!

Kép innen.

Még nem tudjátok rólam, de édesapám nagyon szereti a növényeket, és ez bennem is mély nyomokat hagyott. Arra jutottam, hogy egy különleges botanikai kísérletbe kezdek, melyhez az általam nagyra becsült Bálint gazda internetes oldaláról merítettem ötleteket.

Szeretném megkísérelni a hitvány golyóstollak hibáit a természet adta lehetőségekkel, nemesítés során kijavítani. Ehhez a golyóstollak végéből a pici golyókat (magokat) kiszedtem, és elvetettem. Reményeim szerint - melyeket az idő eddig igazolt - a termékeny kis golyókból golyófa vagy -bokor palántákat tudok majd termeszteni.

capsicum_sphaera_2_500.jpg

Egyelőre sikeres a növénykék fejlődése

A legkiválóbb formájú és termésű golyónövénykéket kiválogatom majd, és értékesítem a világ minden tájára. Reményeim szerint az írószergyártók is fogékonyak lesznek új ötletemre, melynek segítségével a költséges fémmegmunkálás kiiktatásával természetes, és megújuló módon lesz lehetőség a volfrám-karbid golyók tömeges előállítására. A szüret megfelelő időzítésével tetszőleges méretű golyókat lehet termeszteni, így a tollba való golyók mellett csapágygolyók előállítására is van mód.

Március közepét találtam a legmegfelelőbbnek az első golyók elvetésére. A boltban jó minőségű virágföldet vásároltam, a golyókat pedig erre kitalált palántázó edényben vékony földréteggel fedtem le, majd megöntöztem. Bálint gazda tanácsa alapján napos, mérsékelten meleg, jól szellőző pontra helyeztem el az ültetvényt. Néhány nap után elkezdtek kibújni a pici növénykék, melyeknek a Capsicum sphaera rendszertani nevet adtam.

capsicum_sphaera_1_500.jpg

Capsicum sphaera, azaz Golyónövény

A kísérlet lefolyásáról és a kereskedelmi tevékenység eredményéről érdeklődés esetén rendszeresen beszámolok majd a blog hasábjain.

4 komment

Címkék: növénytermesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr1312393221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyberkid Gábor Katona 2017.04.01. 19:49:33

Én szeretek a tollakról olvasni.

golyóstoll 2017.04.01. 19:54:26

@Cyberkid Gábor Katona: És növénytermesztésről nem? :)

ace22 2017.04.04. 07:31:52

Esetleg gyorsabb eredményre vezetne, ha pénzmagot ültetnél el... :-)

golyóstoll 2017.04.04. 08:16:40

@ace22: A fenébe, erre nem is gondoltam...
süti beállítások módosítása