Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • Antolion: Csak egy érdekesség: lehet, hogy véletlen, de a méltán ismert s 16 évadot megért CSI-sorozatban a ... (2024.04.02. 22:52) Teszt: Zebra F-301
  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum

Toll iskolakezdéshez

2013.07.30. 07:05 golyóstoll

Iskolakezdési hónap a Golyóstoll blogon

Nincsen papírboltom, de azért el tudom képzelni, hogy akinek van, az egész évben a szeptembert várja. Ilyenkor ugyanis megindul a bevásárlási láz: mindenki füzeteket, iskolatáskát, színes ceruzát, no meg tollakat akar vásárolni kisebb-nagyobb gyerekeinek, vagy esetleg magának.

Milyen tollat vegyek az iskolakezdéshez?

A blog ebben szeretne segíteni, mégpedig úgy, hogy augusztust kineveztem tematikus hónapnak. Három különböző iskolás korosztály számára fogok tollakat javasolni, mégpedig összesen nyolc darabot.

Általános iskola

Az általános iskolában tudtommal harmadik osztálytól lehet golyóstollat használni. Mivel ilyenkor még nem alakult ki a végleges írásmód, kiemelten fontos, hogy a diák kezébe olyan íróeszközt adjunk, amelynek kialakítása segíti az ujjak helyes tartását, így a gyerek hozzászokik, és később, mikor kevésbé ergonomikus tollat kap a kezébe, ugyanúgy a helyes fogást használja majd.

Frissítés: Az iskolai golyóstollakról külön írást olvashatsz itt.

Középiskola

Azt gondolom, a középiskola nem ró komolyabb terhet a golyóstollakra. Bár viszonylag sokat kell írni, általában nem feszített tempóban. Emiatt úgy gondolom, hogy megteszi egy kényelmes, strapabíró, de nem túl drága toll.

Egyetem/főiskola

Az egyetemisták általában maguknak vásárolják az iskolaszereket, és közismert tény, hogy anyagilag nincsenek túlságosan eleresztve. Jómagam egy csomag SKY márkájú kupakos tollal kezdtem neki a felsőoktatásnak, de hamar kiderült, hogy meglehetősen hitvány darabokról van szó. A fő szempont itt az olcsóság, és a megbízhatóság. Egy előadáson nem ritka, hogy tízes nagyságrendben készülnek a hihetetlen tempóban teleírt oldalak, és tapasztalatból mondhatom, nem kellemes mikor a ZH alatt mondja be az unalmast egy íróeszköz.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény toll iskolakezdés

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr725432873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása