Golyóstoll blog

Golyóstollakkal, tollbetétekkel, és egyéb irodaszerekkel foglalkozó blog azoknak, akiknek nem mindegy, mivel írnak.

Friss topikok

  • Antolion: Csak egy érdekesség: lehet, hogy véletlen, de a méltán ismert s 16 évadot megért CSI-sorozatban a ... (2024.04.02. 22:52) Teszt: Zebra F-301
  • golyóstoll: @Teréz_Pitykéz: Sajnos nem ismerek olyan zseléstollat, ami ebből a szempontból lényegesen jobb len... (2023.08.22. 22:03) Teszt: United Office Gel (LIDL)
  • golyóstoll: @Liu: Köszi a jelzést. Már én is találkoztam vele, de most a teljesség kedvéért bekerült az írásba... (2023.08.14. 22:50) Teszt és történet: ICO 70, ICO Scripto
  • golyóstoll: @Liu: www.volf-concorde.cz/eshop/163/kulickove-pero-concorde-classic-stribrne-4barevne.html?cookie... (2023.08.14. 22:45) Teszt: ICO Kaméleon
  • golyóstoll: Sic transit gloria mundi... (2023.03.10. 22:24) rOtring múzeum

Boldog új évet kívánok!

2017.01.02. 09:29 golyóstoll

Itt az új év, így a szokott módon, rövid elmélkedéssel nyitom meg a szezont.

Mint sokaknak, a 2016-os év számomra is igen mozgalmas volt. Szerencsére sikerült többé-kevésbé odafigyelni, hogy az élet ne csak rohanásból álljon, hanem maradjon idő pihenésre, kikapcsolódásra is. Ezt igyekszem idén továbbfejleszteni, mert azt gondolom, meg lehet találni egy kellemes egyensúlyt, függetlenül attól, hogy mindig lenne mit csinálni.

A toll gyűjteményemet nem bővítettem komolyabb mértékben, azonban nagyon jól haladok a korábban kitűzött, két éves cél felé, mely az általam igen kedvelt LAMY 2000 golyóstoll összes anyagváltozatának összegyűjtése. Egyelőre nem tudom mitévő legyek a 2016-os Black Amber különkiadás esetében, mert még mindig nem lehet megvenni "jóárasítva".

 

 

Néhány érdekesség:

Az öt legnépszerűbb írás 2016-ban

  1. Teszt és történet: Fisher Space Pen AG-7
  2. Milyen tollat ajándékozzak?
  3. Teszt és történet: Parker Jotter
  4. Teszt: Zebra F-301
  5. Felnőtt színezők, avagy relaxálás gyerek módra

Az év legérdekesebb keresőkifejezése (helyesírási hibák tekintetében)

  • űrhajósgojóstól

 

A blogról 2016-ban összesen közel 60.000 oldalletöltés történt. Ez nem túl nagy növekedés az előző évhez képest, de úgy vélem, legfőképp annak köszönhető, hogy csak ritkán jelenik meg új bejegyzés.

Soraimat zárva kívánok sikerekben gazdag, boldog új évet!

4 komment

Címkék: újév

A bejegyzés trackback címe:

https://golyostoll.blog.hu/api/trackback/id/tr6212090233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Jotter 2017.01.08. 18:08:25

Üdvözlöm!
Mindenek előtt szeretnék én is békés, boldog új esztendőt kívánni Önnek, és az összes fórumozónak!
Másodsorban pedig szeretném megköszönni, hogy a bloggal együtt bevezetett a golyóstollak színes világába. Én személy szerint sosem hittem volna, hogy egy ilyen egyszerű eszközre, mint egy golyóstollra, lehet ily módon tekinteni. Nagyszerű, hogy egy toll is lehet, kultikus kedvenc.
Viszont segítséget is szeretnék kérni.
Munkám során gyakran kell írnom, nem túl hosszú bekezdéseket.Napjában akár ötvenszer is. Mindenféle körülmények között. Akármilyen jó tollat is választok, van egy nagyon idegesítő hibája, szinte kivétel nélkül az összesnek. Mivel gyakran használom, napjába sokszor elő kell vegyem a tollat, mikor a papírhoz érintem, és elkezdenék vele írni, az első pár "kanyarintásnál" nem fog. A margón mindig meg kell, hogy "járassam", ahhoz, hogy fogjon. Ez nekem nagyon zavaró, és persze csúnya is, a margót tekintve. Van Önnek tapasztalata, hogy melyik tollal lehetne ezt a jelenséget elkerülni?
Köszönettel: Madócs Péter

golyóstoll 2017.01.08. 18:31:03

@Péter Jotter: Kedves Péter! Sajnos az említett lassú megindulás az olaj alapú golyóstolltinták sajátossága, és valóban, még a legjobb minőségű tollak esetében is előfordul. A rollertollak (pl. uni-ball Vision Elite) ezzel szemben azonnal írnak speciális tintájuknak köszönhetően - sajnos azonban sokkal érzékenyebben a körülményekre, esetleg tönkre is mennek.
Az arany középutat a túlnyomásos tollak jelenthetik, pl. az uni-ball PowerTank (olcsóbb, és nagyon szépen ír), vagy a Fisher Space Pen (drágább, de nagyobb élettartamú, azonban vastagon fog). Minden körülmények között írnak, és viszonylag gyorsan kezdenek fogni.
Bízom benne hogy segítségére voltam, és köszönöm a kedves szavakat.

golyóstoll 2017.01.08. 20:55:47

@Péter Jotter: Valamit elfelejtettem: a BIC legolcsóbb Cristal/Orange golyóstolla is meglepően jó ebből a szempontból.

ace22 2017.01.13. 07:35:09

Mostantól megváltozik a golyóstollak világa: Kína kifejlesztette a golyóstollat:

"Az Taiyuan Iron and Steel, az ország legnagyobb acélgyártója most bejelentette, hogy hosszas kísérletezés után sikerült kifejleszteni a golyóstoll hegyét."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/tudomanyos_attores_kinaban.627590.html

Tipp: A "beindulás" gyártótól is függ. A Ballograf fine és a SCHMIDT P900 fine egy hét pihenő után is azonnal "indul" szobahőmérsékleten. Parker is, de az már hibridtintás.
süti beállítások módosítása